Актуелности

26. 12. 2013.
       
 Срећне новогодишње и божићне празнике и пуно занимација на распусту жели вам ваша учитељица!
                              КАЛЕНДАР ЗА ШКОЛСКУ 2013-2014. ГОДИНУ

  ОТВОРЕНИ ЧАС 1- РОДИТЕЉИ СА НАМА У УЧИОНИЦИ                            Из   Природе и друштва смо учили о води као услову за живот. Божидарова мама Катарина, иначе дипломирани инжењер хидрогеологије, руководилац сектора контроле изворишта у водоводу Обреновац нам је одржала занимљиво  предавање о томе како вода стиже до наших домаћинстава. Веома нас је заинтересовала за тему па ћемо на пролеће свакако посетити водовод у Обреновцу.
               


   
                                                    ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ  У среду 16.01.2013. почиње друго полугодиште, па вама који сте се пожелели школе, као и вама који баш и нисте желим срећан повратак ...
                                                                                               КОНАЧНО РАСПУСТ

Данас је последњи дан првог полугодишта, уживајте у заслуженом одмору:)


  


                                                                САЈАМ КЊИГА


Овогодишњи сајам књига почиње од 21.октобра и траје 8 дана. Свако дете има право на културу.
Слоган сајма је: од А до Ш

Прошетајте и пронађите занимљиве књиге па препоручите другарима."Мала школа бонтона – Како се слуша концерт“ у суботу 29.9.2012. на Коларцу

У суботу, 29. септембра у 14 сати, започиње нова сезона образовног програма Центра за музику Коларчеве задужбине "Мала школа бонтона – Како се слуша концерт“. 
Овај програм намењен је деци предшколског и школског узраста, али и осталим заинтересованима.

Водитељ/модератор, Милош Миловановић, дочекује децу испред Коларца и уводи их у холове, гардеробе, упознаје их са “правилима понашања” у концертној дворани, али их изводи и на сцену, где је у току припрема генералне пробе, упознаје их са инструментима на сцени, а потом заједно са њима прати концерт који је специјално припремљен за ту прилику.

Циљ тог пројекта је да код најмлађих суграђана развије културу слушања и посећивања концерата без обзира на њихово музичко образовање, с обзиром да се навика праћења музике у живом извођењу стиче и развија у најранијој младости, а касније постаје важан сегмент у формирању личности.

У програму учествују: Соња Калајић, виоина, тестера и  Сађана Гајић, клавир. Улаз је бесплатан.

22.09.2012.


Дечји клуб Народног музеја репризира радионицу ,,Археолог и ја" са почетком у 13 часова.


ХУМАНОИДНИ РОБОТ АСИМО У СРБИЈИ

У организацији Центра за промоцију науке, чувени робот АСИМО наступиће у Београду 25. и 26. септембра у оквиру манифестације „Дани будућности“, која је ове године посвећена роботици...Најнапреднији хуманоидни робот на свету ће 24. септембра отворити научнопопуларну манифестацију „Дани будућности: Роботика“ коју од 24. септембра до 15. октобра организују Центар за промоцију науке и Електротехнички факултет Универзитета у Београду.

Програм манифестације укључује предавања, од којих ће многа водити гости из иностранства, као и филмове и бројне радионице. Но, посебно се издваја тродневна посета хуманоида АСИМО, из Јапана, који ће 25. и 26. септембра наступати и пред публиком у Задужбини „Илије М. Коларца“.

АСИМО је направљен 2000. године у компанији „Хонда“, мада је његов развој претходно трајао око деценију и по. Допринос његовом развоју дала је Београдска школа роботике и академик Миомир Вукобратовић, творац теорије тачке нула момента (Zero Moment Point), која се користи за одржавање равнотеже и ход АСИМО робота. Његов шоу је до сада посетио много земље, а сада први пут долази у Србију.

Међу предвиђеним гостујућим роботима издваја се и Еццеробот који ће публици бити представљен 1. и 2. октобра.

Највећи део програма одвијаће се у Галерији Робне куће “Београд”, у Кнез Михаиловој улици, где ће бити изложени бројни роботи – од оних направљених у Србији до најпознатијих светских примерака и софистицираних кућних робота-помоћника.

Карте за наступ АСИМО робота су у продаји на билетарници у Задужбини „Илије М. Коларца“ и Тржном центру Ушће. Цена карте је симболична и износи само 200 динара, а школе, образовне, научне и друге организације могу добити карте за групне посете са 50 одсто попуста. (Елементаријум)
У четвртак 03.05.2012. године идемо на Златибор ( на жељно ишчекивану наставу у природи). Надамо се лепом времену и добром проводу.

Литерарно вече

28. 05.2012. у 18 часова у холу наше школе одржаће се књижевно вече. Ученици ће нам презентовати своје песме. И наша Сара Новаковић ће учествовати. Позивам све ученике и родитеље да нам се придруже.

Концерт за ученике другог разреда
29.05.2012. у 18 часова у холу наше школе за ученике другог разреда одржаће се концерт Музичке школе ,,Станковић``. Дођите да уживамо.

15.06.2012.
Драги моји, нека вам је срећан распуст! Шта смо научили, научили смо, шта нисмо научићемо од септембра! Желим вам много сунца и лепих игара, опустите се и забавите. Ко иде на море, нека му је срећан пут, ко остаје нека се ништа мање лепо не проведе! Видимо се у септембру!
1 коментар: